Elektrische deken kopen 1 of 2 persoons

Elektrische deken kopen 1 of 2 persoons - www.WarmteProducten.nl

Wil je een elektrische deken kopen maar weet je niet waar je op moet letten, lees dan aandachtig verder. Er zijn vele elektrische dekens maar welke is nu de beste? We leggen je uit waar je voor kan kiezen en waar je op moet letten bij je aankoop.

Wat doet een elektrische deken?

Wanneer het kouder word dan halen we de elektrische deken weer uit de kast. Er gaat immers niets boven een mooi voorverwarmd bed maar hoe werkt het eigenlijk? De deken bestaat uit een reeks onderling verbonden draden, beschermd door een hittebestendige coating, eenmaal aangesloten, zorgt het voor een constante warmtebron tijdens gebruik. De draad wordt verwarmd tot de gewenste temperatuur en kan voor of tijdens het slapen worden gebruikt.

Wat kost elektrische deken aan stroom?

Een lekkere warmte deken is natuurlijk heerlijk om onder te liggen maar hoe zit het met stroomverbruik? De elektrische dekens die je doorgaans online koopt hebben gemiddeld verbruik van zo’n 50 watt per uur. De kosten van elektriciteit zijn 1 cent per uur (ervan uitgaande dat de elektriciteitsprijs 23 cent per kilowattuur is). Bij dagelijks gebruik van de warmtedeken en dan een uur per dag moet je deken aan 1 cent per dag en dat is dus niet veel geld.

Hoe gebruik je een elektrische deken?

Zorg ervoor dat de elektrische deken tussen de matras en de lakens ligt. Zet ongeveer 30 minuten voor het slapengaan de hoogste stand van de elektrische deken aan. Bedek de elektrische deken met een dekbed om warmteverlies te voorkomen. Zo kom je in een heerlijk warm bed terecht.

Kan een elektrische deken de hele nacht aan?

Hoe zit het als ik mijn warmtedeken de hele nacht aan wil laten staan, kan dat eigenlijk wel? Het is inderdaad veilig om een elektrische deken de hele nacht aan te laten staan. Doordat er een ingebouwd veiligheidssysteem (ISS = Inventum veiligheidssysteem) in zit slaat hij regelmatig af als de bereikte temperatuur is behaald. In de meeste gevallen is het om de kou er lekker uit te halen en niet om de hele nacht te puffen.

Waar koop ik een elektrische deken?

Een elektrische deken kopen voor 1 of 2 personen zijn er in verschillende maten. Slaap je in een eenpersoonsbed? Dan is de keuze simpel: je kiest voor een enkele warmtedeken. De breedte van deze dekens ligt tussen de 70 en 90 cm. De meeste eenpersoons verwarmingsdekens zijn 150 of 160 cm lang. Veel elektrische dekens hebben een timer, die na een bepaalde tijd automatisch uitschakelt. Leg een elektrisch kussen op je matras zodat je bed lekker warm is voordat je naar bed gaat. Hieronder hebben we de beste elektrische dekens voor je uitgezocht.

Wat is de beste elektrische deken?

€89,14
€129,00
Op voorraad
Bol.com
€125,00
Bestel direct online
Bol.com
€108,59
Bestel direct online
Bol.com

Veel gestelde vragen over elektrische dekens

Zijn elektrische dekens gevaarlijk?

Moderne elektrische dekens moeten aan hoge veiligheidseisen voldoen. Ze gaan echter niet eeuwig mee en zijn gevoelig voor slijtage en beschadiging.
Dit kan kortsluiting of brand veroorzaken.

4 Veiligheid tips: Tijdens het slapen met je elektrische deken

  1. Veilig opruimen: Een verwarmingsdeken heeft vele kwetsbare plekken door de inwendige draden. Het advies is dan ook dat je een elektrische deken niet moet opvouwen maar op rollen. Vouwen kan de draden beschadigen en kortsluiting veroorzaken. Dat wil je niet meemaken als in diepe slaapt ligt.
  2. Brandveilig: Als u de deken niet gebruikt, haalt u de stekker uit het stopcontact. Dit vermindert het risico op oververhitting en brand. Als u dit bijvoorbeeld doet bij het opmaken van het bed, wordt het een gewoonte.
  3. Vernieuwen is vellig: Ouderdom van je elektrische deken is een gevolg van ongewenste ongelukken. Na jaren van gebruik kunnen elektrische draden breken of zorgen voor korsluiting. Bedenk dat een elektrische deken tussen de 7 en 10 jaar mee kan gaan afhankelijk van het gebruik en de kwaliteit.
  4. Veiligheid wanneer je slaapt: plaats daarom in elke slaapkamer een rookmelder waar je een elektrische dekens gebruikt.

Wat is een veilige elektrische deken?

In het verleden was er een verschil in veiligheid tussen laagspannings elektrische dekens en standaard 230 volt voedingen. Tegenwoordig zijn de veiligheidseisen voor verwarmingsdekens zo streng geworden dat er geen verschil meer is. Daarom is de 230 volt deken net zo veilig als het laagspanningsmodel.

Wat is een zwakstroom deken?

Gebruik een laagspanningsdeken om 230 volt om te zetten naar een lagere spanning, bijvoorbeeld 12 of 16 volt. Tegenwoordig zijn 230 volt dekens net zo veilig als laagspanningsdekens omdat deze dekens veel veiligheidsmaatregelen bevatten.

Hoe snel wordt een elektrische deken warm?

Deze verwarmingsdekens hebben een snelle verwarmingsfunctie. Dit betekent dat de elektrische deken met zo’n 5 minuten is opgewarmd. Dus als je de stekker in het stopcontact doet en zet de deken aan dan kun je heel snel genieten van een lekker warm bed.

Kan een elektrische deken op een luchtbed?

Het is inderdaad mogelijk een warmtedeken te gebruiken op een luchtbed. Daarnaast zijn ook warmtekussens een aanrader op het luchtkussen, slaapmatje of gewoon op de bank. Ook op de camping is het een uitkomst in een wisselvallig land zoals ons land. De thermische geleidbaarheid van het luchtkussen is erg goed, dus het is beter om de deken op het luchtkussen te leggen. Op die manier gaat er geen warmte verloren en zal je heerlijk slapen.

Welke kant boven elektrische deken?

Welke kant van de elektrische warmtedeken moet naar boven wijzen? Voor de meeste dekens is dit niet belangrijk. U kunt zelf bepalen aan welke kant u staat. Zo sluit je de voeding aan op de kant (links of rechts) die jij het handigst vindt.

Wat is een elektrische Bovendeken?

Een elektrische deken is een deken waar je heerlijk tijdens de koude dagen onder kunt kruipen. Bovendien is de deken vaak gemaakt van wol en noemen we dat een fleece deken maar dan elektrische. Het is dus meestal een elektrisch verwarmde wollen deken, en je kunt er ’s nachts op de bank liggen en lekker onder kruipen. Maar wat dacht je van een koude zomer avond. Zo blijf je ook buiten heerlijk warm en zal je langer genieten van de mooie avonden buiten.

Wat is het verschil tussen een warmte deken en een elektrische deken?

Een warmtedeken is een speciale deken welke vaak in ziekenauto’s en ziekenhuizen wordt gebruik. Het is isolatiedeken wordt gebruikt bij personen die onderkoelt zijn. In het ziekenhuis heb je er wel eens eentje over je heen voordat je de operatiekamer wordt ingereden. Ook bij de reddingsbrigade wordt zo’n deken vaak gebruik. Voor het thuis gebruik zijn er andere modellen maar het principe is hetzelfde.

Hoe gebruik je een warmtedeken?

Als je een warmtedeken gebruikt, kun je instellen hoe lang de deken warm blijft. Als deze tijd verstreken is, gaat de thermische deken vanzelf uit. De boven deken is geschikt voor lage stroomsterkte, dus kan ’s nachts blijven staan. De bedrijfsspanning van de deken is 230 volt en moet ’s nachts uitgeschakeld worden.

Misschien vindt je een warmtekussen ook wel leuk.

De Beste warmtekussen Top 10

De keuze ligt heel dicht bij elkaar. Zo zijn de Stoov warmtekussens in opkomst maar zijn de warmtekussens van Sit en Heat een ware concurrent.

Beste warmtekussen Top 10

Waar let je op bij de aankoop van een warmtekussen en wat zijn de voordelen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *